decoding
MENU

Vybavení

Naše laboratoře

se soustředí především na plné zpracování v rámci CAD/CAM postupů a to jako ucelená workflow.

Extraorální scanery Dentsply Sirona X5

V současné době je tento skener nejpřesnější na trhu. Jedná se o elegantní řešení převodu sádrových modelů do digitálního 3D formátu pomocí pěti osého skenování s nejvyšší přesností dodnes dostupné 2.1 µm* Přístroj inEos X5 byl vyvinut v souladu s nejvyššími standardy kvality pro optické měřicí systémy. Rychle se na trhu etabloval jako referenční skener.

Dentsply Sirona X5

Intraorální skenery Primescan

Primescan je ten nejlepší skener v současné době na trhu (přiznávají to i konkurenti). Zkrátka nasadil tak vysokou laťku na IDS v Kolíně nad Rýnem v roce 2019, že dodnes nemá konkurenci v žádném slova smyslu. Nejen že svým moderním a ergonomickým designem je závistí všech, ale i svou přesností otevírá dveře do dosud nedobytné dimenze přesného skenování celých zubních oblouků bez distorze. Umožňuje tak 100% digitalizaci naší ordinace i laboratoře bez oběti přesnosti.

Dentsply Sirona Primescan

Frézy MCX5

Fréza inLab MC X5 byla navržena jako univerzální 5ti osá výrobní jednotka, která splňuje požadavky zubní laboratoře na nákladově efektivní výrobu. Dentsply Sirona nabízí naší laboratoři větší nezávislost co se týče materiálu a indikací, a také zpracování externích CAD dat. InLab MC X5 je univerzální výrobní jednotka pro zpracování zirkonu, polymerů, kompozitů, vosku a sintrovaných kovů a také sklokeramiky a hybridní keramiky. Zubní laboratoř má svobodný výběr materiálů.

Frézy MCX5

Frézy MCXL

Frézovací jednotka inlab MCXL firmy Dentsply Sirona je je fréza s vysokou přesností kterou využíváme při frézování keramických, hybridních, kompozitních, plastových a Zirkonových náhrad z bločků. Jedná se o frézu která zvládá vysokou rychlostí vyfrézovat menší práce u kterých je prioritou rychlost a přesnost dosedu a krčkového uzávěru.

Frézy MCXL

Sintrovací pece InFire HTC Speed

Tato vysoko teplotní sintrovací pec je určena primárně pro sintrování zirkonoxidových náhrad a to pomocí šesti tepelných těles které umožňují nejen pomalé a středně rychlé sintrování středních a velkých náhrad, ale i rychlé a ultra rychlé sintrování individualních korunek/členů v případě potřeby. Tato pec nejenom zvládá sintraci ZrO2, ale také sintrovacích kovů pomocí argonu který náhradu chrání během vypalování před oxidací.

InFire HTC Speed

3D tiskárny Straumann CARES P series

Nová generace dentálních 3D tiskáren od společnosti Straumann pro profesionální a rychlou výrobu certifikovaných špičkových zubních produktů s maximální přesností. Robustní, spolehlivá a vhodná pro široké spektrum aplikací – řešení budoucnosti od předního inovátora v 3D tisku v oblasti stomatologie.

Laboratorní SW inLab

Aktuální inLab SW 20 poskytuje možnosti designu nejen fixní protetiky, modelů, dlah, induviduálních otiskovacích lžic, ale nově také možnost snimatelných zubních náhrad včetně designu skeletových konstrukcí. Tento software je sofistikovaně integrován do celého digitálního workflow CAD/CAM systému Dentsply Sirona s možností seamless propojení od intraorálních či extraorálních skenerů až po manufakturu hotových náhrad pomocí DS fréz (MCX5, MCXL, Primemill)

Laboratorní SW Exocad

Exocad je zcela nejsofistikovanější a nejrozsáhlejší CAD/CAM SW dnes na trhu. Jedná se o rozsahlý program který dokázal digitalizovat veškeré postupy a workflows v moderní digitalní laboratoři. Tento software primárně využíváme při designu a manufaktůře rozsáhlých prací včetně Smile Designu, individualních abutmentů, Toronto (“All on 4/6) můstků na veškeré typy implantátů, Wax-upů, Mock-upů, Rozsáhlých prací ve frontálnim ůseku, a zkrátka cokoliv je třeba, tento systém zvládne.

Kuraray Noritake Katana

Kuraray je průkopník v developmentu vysoce estetického ZrO2. Jejich patentovaný postup při výrobě tohoto materiálu jim umožňuje bezkonkurenční výsledky nejen co se týče vysoké estetiky, ale zároveň pevnosti. Mají tři řady pevnosti/tvrdosti materiálu UTML/STML/HTML určené pro různé indikace počínaje jednotlivými korunkami/fasetami do frontálního úseku až po plně anatomické můstky větších rozsahů. Jedinečná vlastnost těchto multi vrstvých ZrO2 disků/puků je, že na rozdíl od veškeré konkurence tyto disky/puky zachovávají stejnou flexurální pevnost ve všech vrstvách tudíž zachovávají nejvyšší odolnost proti prasknutí v rozsahu celé korunky či můstku. Součástí Katana portfolia je také HT ZrO2 který užíváme při výrobě PFZ (fazetovaný zirkon) korunek a můsků který je taktéž použitelný na všechny indikace krom tenkých faset.

Noritake CZR keramika

Tato vysoce estetická keramika byla vyvinuta pro vrstvení zirkon-oxidových náhrad. Je to jedna z nejuznávanějších, vysoko tavitelných keramik kterou užívají ti největší mistři nejen v Česku, ale po celém světě.

Straumann P Pro Resins

Resiny firmy Straumann jsou kompatabilní s Carec P series tiskárnou určnené k tisku různých materiálů včetně modelů, gingiválních masek, provizorních náhrad, implantačních šablon, dlah na bruxizmus, růžových bazí na protézy a try-in.

Dentsply Sirona

Materiály firmy Dentsply Sirona pokrývají veškeré požadované indikace zubní laboratoře a jsou součástí validovaného workflow inLab a CEREC SW.

Kam dále?

 decoding
 decoding